Gaby Akkrum
eigenaresse van Majesteit Taart sinds 2015
6 januari 2021
We hebben creatief ingespeeld op de coronasituatie. Natuurlijk was het even schakelen; er gingen zoveel vragen door me heen. Hoe nu verder? En hoelang gaat dit duren? Iedereen is zo begaan met ons. Echt! Vanuit heel veel hoeken krijgen we zulke lieve steunbetuigingen!
Met Majesteit Taart zitten we nu bijna 6 jaar in de Javastraat. In het begin wilde ik eigenlijk naar de Pijp. Maar toen dacht ik, “Waarom ga ik niet in mijn eigen buurtje kijken, waar het zo fijn is en waar er een enorm dorpsgevoel heerst?” Het pand waar we nu in zitten stond leeg, ik heb toen mijn stoute schoenen aangetrokken, ben naar binnen gestapt en heb mijn plannen toegelicht.
Samen met een goede vriendin, die helaas is overleden, heb ik de naam Majesteit Taart bedacht. Ik wilde een royale uitstraling en die vriendin was echt mijn rechterhand in het bedenken van het concept. Ik ben haar daar heel dankbaar voor.
Ik heb mezelf aangeleerd om taarten te maken, echt een uit de hand gelopen hobby. Dat heb ik gedaan door veel te oefenen en ook door heel veel fouten te maken. In het begin had ik wel eens scheve taarten. Mijn moeder moest er altijd heel erg om lachen en zei dan “jouw kenmerk is dat je scheve taarten maakt.”
Ik werkte toen vanuit huis en had een klantenkring opgebouwd. Ik hoefde dus niet vanaf nul te beginnen toen ik mijn winkel opende. De eerste 2 jaar waren pittig, omdat ik weinig personeel had en het heel zwaar was om bijna alles alleen te doen. Ik heb vaak genoeg gehuild en ik dacht dat ik onderdoor zou gaan aan mijn eigen succes. Inmiddels bestaat Majesteit Taart uit een team van 8 medewerkers. De meiden werken kneiterhard, we doen het echt samen!
Iedereen lust taart en ik wilde echt wel een plekje waar iedereen taart zou eten. Van hipster tot Marokkaanse oma zeg maar en dat is ook echt gelukt. Ècht fantastisch! We hebben alcoholvrije, suikervrije, glutenvrije en lactosevrije taarten, dus…. voor elk wat wils. Ik denk dat onze klanten het heel erg waarderen als ze vast gezicht zien. Wat ik namelijk merk, is dat mensen het fijn vinden om gewoon eens langs te komen, niet eens voor een taartje, maar gewoon voor een praatje.
Tijdens de coronacrisis zijn we andere producten gaan aanbieden, meer gericht op kleinere feestjes, zoals 1 persoonstaartjes en verkrijgbaar in verschillende smaken. Het gevolg hiervan is dat we ineens een toename in de webshop-bezorgbestellingen zien. Blijkbaar vinden onze klanten het toch fijn dat ze de optie hebben om het gebak te laten bezorgen. Ik heb ook vanaf de eerste lockdown gemerkt dat men wat attenter is naar elkaar. Ik zie dat mensen iets lekkers voor een ander bestellen of het meenemen of ze verrassen een ander door het te laten bezorgen. Dat stukje liefdadigheid groeide ineens.
Wat ik echt het leukste vind om te doen, zijn de maatwerktaarten, zoals de bruidstaarten. Eén specifieke opdracht is me bijgebleven. Als ik daar aan terugdenk krijg ik weer kippenvel. Ik kreeg een speciaal verzoek van de man van een vaste klant. Of ik de allermooiste taart ooit wilde maken. Ik heb er echt iets speciaals van gemaakt. Toen ik hoorde dat het om haar laatste verjaardagstaart ging heb ik echt staan huilen. Aan de ene kant was het heel mooi om te doen, maar tegelijkertijd ook zo aangrijpend.
De droom om uit te breiden had ik snel, maar dat plan bleef op de plank liggen. Nu begint dat toch weer te borrelen. Een tipje van de sluier? Nog meer taarten natuurlijk en we blijven wel in Amsterdam, maar niet in Oost.
Vakantie, daar kijk ik heel erg naar uit! Waar ik heel graag naar toe wil is Nieuw Zeeland. Die staat wel echt boven aan mijn lijst.