Samira Dahmani
Samira Dahmani
Samira Dahmani

Samira Dahmani

mede-eigenaar van de Couscousbar sinds 2018.

18 mei 2020

We hebben ons altijd gefocust op take-away, een concept wat zich nu dient en betekent dat wij verder konden ondernemen. Ik heb in deze periode kunnen herontdekken wat ik het leukste vind aan mijn werk. Ik kijk naar wat we nu hebben en hoe we dat nog beter kunnen inzetten. 

De Couscousbar is in 2018 geopend. Samen met mijn compagnon Nadia Zerouali hebben we de Couscousbar bedacht.

Couscous is een heel speciaal gerecht wat op elke vrijdag gegeten wordt in Marokko. Dat wilden we eigenlijk hier in Nederland, maar dan dagelijks. Het bijzondere van ons verhaal zijn de Marokkaanse mama’s die in de keuken staan. Het draaien en stomen van couscous is echt een daad van liefde. Een van de belangrijkste elementen is het stomen van de couscous, deze wordt dan fluffy, door dat stomen wordt het een veel lekkerder product

Van origine is couscous een familie gerecht, je maakt het niet voor 1 of 2 personen, het is gezellig en zo deel je dan het bord. We hebben een vertaling gemaakt, van een heel bijzonder, klassiek gerecht wat veel verhalen kent, naar een gerecht met dezelfde kwaliteit waar iedereen van kan genieten. Bij ons is het dus te verkrijgen in 1 persoons portie. En we doen al onze boodschappen in de Javastraat, we zijn altijd heel bewust aan het ondernemen.

Voor corona had ik het super druk, naast dat ik de Reloadclub heb en de Couscousbar, caterde ik op de Hogeschool van Amsterdam, ik maakte elke dag vele uren en had veel zekerheid. Plannen om nog een Couscousbar te openen lagen er en inmiddels kan ik bevestigen dat de 2e vestiging in Amsterdam-West in het nieuwe jaar zal openen!

Mijn ondernemingen zijn ook daar voor de gewone burger, we hebben eerlijke prijzen en ik maak me dan ook geen zorgen over dat we te luxe zouden zijn voor de maatschappij op dit moment.

Ik wandel dagelijks, waarvan zeker 3 tot 4x per week minimaal 2,5 uur. Daardoor ontdek je, ondanks dat we in de stad wonen, zoveel verborgen natuurparels. Ik ben een jaren ‘80 kind, en wat ik nu weer zie is wat ik tijdens mijn kindertijd zag, dat veel mensen weer buiten zijn, aan het skeeleren, fietsen.. dat was steeds minder geworden sinds het internet tijdperk.

Wat je nu ziet is dat de menselijkheid meer naar voren geschoven wordt. Je merkt dat er voor lokaal ondernemerschap, support your locals, meer aandacht komt in deze tijd. Ik ben heel benieuwd hoe dat er verder uit gaat zien en ik heb er zin in om dat te gaan observeren. Want dat vind ik wel een hele mooie beweging.

Ik ben voor heel veel dankbaar, de opening van de Couscousbar, het uitbrengen van een kookboek, de fijne samenwerking met de vrouwen in onze vrouwenteam, mijn compagnon. Er is genoeg om dankbaar voor te zijn!